Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto:
- 25 dag mąki
- 12,5 dag masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- żółtko
- szczypta proszku do pieczenia
- łyżka czarnego sezamu
Na krem:
- 10 dag serka mascarpone
- 1/2 szklanki kremówki
- 10 dag borówek
- 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na babeczki z kremem i borówkami!
- Z podanych składników zagnieć ciasto.
- Foremki do muffinek wysmaruj masłem i wylep ciastem.
- Przykryj kawałkami papieru do pieczenia, wsyp suchy groch i piecz 15 minut w temp. 200 st. C.
- Następnie usuń papier i groch.
- Babeczki piecz kolejne 10 minut w temp. 190 st. C .
- Letnie wyjmij z foremki. Ostudź.
- Mascarpone utrzyj z z cukrem pudrem.
- Połącz z ubitą na sztywno śmietaną.
- Połowę borówek ugnieć widelcem i wymieszaj z kremem.
- Ostudzone ciastka napełnij masą serowo-owocową.
- Obsyp resztą borówek.