Jak przyrządzić gazpacho z winogronami zgodnie z feng shui?

Tiziana produkujemy z czerwonych winogron.
Gazpacho jest zupą charakterystyczną dla kuchni hiszpańskiej. Zobacz jak w prosty sposób możesz zaskoczyć swoich bliskich i przyjaciół wariacją na jej temat
/ 26.09.2016 15:45
Tiziana produkujemy z czerwonych winogron.

Składniki

  • 5 dag winogron bez pestek
  • 1 zielona papryka (w kostkę)
  • 2 ogórki zielone (w kostkę)
  • ½ cebuli (plastry)
  • odrobina posiekanej kolendry (lub szczypta kolendry suszonej)
  • 2 łyżki białego octu winnego/octu jabłkowego
  • 3 łyżki soku z limety
  • Szczypta (do smaku) imbiru, białego pieprzu i soli

Zobacz również: Czym jest feng shui?

Przygotowanie

Przygotuj wszystkie składniki, tak byś nie musiał już odrywać się od gotowania. Na początku włóż do miksera: winogrona, paprykę, ogórki oraz cebulę. Następnie wszystko razem zmiksuj. Otrzymany płyn powinien być w miarę rzadki.
Kolejnym krokiem jest dodanie do miksera pozostałych produktów, czyli 2 łyżeczek kolendry, octu winnego oraz soku z limety. Miksujemy, dopóki nie otrzymamy w miarę gładkiego płynu.
Następnie doprawiamy zupę imbirem, białym pieprzem oraz solą.
Gazpacho wkładamy do lodówki i chłodzimy przez jakiś czas, najlepiej około 30 minut i już mamy gotową zupę!

Zobacz również: Jakie zwierzę do Ciebie pasuje według feng shui?

Zalety gazpacho

Zupa te jest idealnym rozwiązaniem na gorące letnie obiady. Jej główną zaletą jest to, że jej przygotowanie nie zajmuje wcale dużo czasu, gdyż nie trzeba jej gotować, a poza tym podaje się ją na chłodno. Latem istotne jest, żeby w miarę możliwości schładzać organizm.

Gazpacho, a w tym przede wszystkim winogrona i papryka mają ogromny wpływ na wzmocnienie serca oraz pobudzenie układu krążenia.

Redakcja poleca

REKLAMA