Ekspert w dziedzinie sushi

Wyjątkowość tego lokalu potwierdził ranking miesięcznika TRENDY 2010. Matii Sushi zostało również docenione przez  portal Gastronauci.pl oraz miesięcznik Podróżnik.

Potrawy przygotowywane są przez sushi masterów z wieloletnim doświadczeniem. Menu zawiera 133 pozycje w tym specjały klasyczne, grillowane, w tempurze, opalane na wolnym ogniu i wiele innych. Lokal mieści się przy Placu Andersa 5, w Financial Centre.

 

Facebook:

www.facebook.com/matii.sushi

 

Link do wizytówki na YouTube.com:

Matii Sushi

Napoje do sushi
Napoje do sushi13 lat temu
Sushi nie należy do suchych, nieprzyjemnych potraw, po których meczy nas pragnienie. Jednak przed spożyciem tego przysmaku, warto zapewnić sobie odpowiedni napój, który nie przysłoni orientalnych smaków. Czytaj więcej
Sushi z pieczoną rybą – jak piec jaką rybę
Sushi z pieczoną rybą – jak piec jaką rybę13 lat temu
Dobra ryba to podstawa dobrego sushi. Aby smak japońskiej potrawy zniewolił waszych gości, musicie zadbać o jakość składników. A świeża ryba to klucz do kuchennego sukcesu. Jak wybrać odpowiednią rybę? Mrożoną czy świeżą? No i jak przygotować mięso, aby zasmakowało najbardziej wybrednym gustom? Oto krótki przewodnik dla fanów rybiego mięsa. Czytaj więcej
Nie tylko ryba, czyli sushi dla jaroszy
Nie tylko ryba, czyli sushi dla jaroszy13 lat temu
Czy sushi zawsze musi oznaczać surową rybę? Okazuje się, że nie. Decydując się na japoński przysmak możemy również skosztować innych dodatków do sushi. Czytaj więcej
Sztuka zwijania sushi – jak zrobić dobre sushi?
Sztuka zwijania sushi – jak zrobić dobre sushi?13 lat temu
Nie ma nic łatwiejszego niż połączenie ryżu i surowej ryby – tak większość z nas postrzega sushi. Okazuje się jednak, że przygotowanie japońskiego przysmaku wcale nie należy do najłatwiejszych. Postanowiliśmy przybliżyć Wam proces powstawania sushi. Czytaj więcej
Czy sushi to zawsze surowa ryba?
Czy sushi to zawsze surowa ryba?13 lat temu
Ryba i ryż. Tak zapewne większość z nas postrzega sushi. Nie zapominajmy jednak o dodatkach, które powodują, że smak japońskiej potrawy jest niezapomniany. Do czego tak naprawdę służy imbir, ile wasabi to za mało, a ile zbyt dużo, no i jak prawidłowo maczać sushi w sosie sojowym? Zapraszamy na krótką lekcję o dodatkach do sushi. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.