Ekspert w dziedzinie sushi

Wyjątkowość tego lokalu potwierdził ranking miesięcznika TRENDY 2010. Matii Sushi zostało również docenione przez  portal Gastronauci.pl oraz miesięcznik Podróżnik.

Potrawy przygotowywane są przez sushi masterów z wieloletnim doświadczeniem. Menu zawiera 133 pozycje w tym specjały klasyczne, grillowane, w tempurze, opalane na wolnym ogniu i wiele innych. Lokal mieści się przy Placu Andersa 5, w Financial Centre.

 

Facebook:

www.facebook.com/matii.sushi

 

Link do wizytówki na YouTube.com:

Matii Sushi

Wegetariańskie sushi - sposób
Wegetariańskie sushi - sposób12 lat temu
Wielu z nas na sama myśl o sushi ze zgroza wyobraża sobie kawałki surowej ryby. Jeżeli nie jesteśmy fanami tatara, z pewnością wizja spożywania nieprzetworzonego mięsa musi być dla nas odpychająca. Problem z sushi mógłby również dotyczyć wegetarian, którzy z racji swoich przekonań, nie jedzą mięsa ryb. Czytaj więcej
Napoje do sushi
Napoje do sushi12 lat temu
Sushi nie należy do suchych, nieprzyjemnych potraw, po których meczy nas pragnienie. Jednak przed spożyciem tego przysmaku, warto zapewnić sobie odpowiedni napój, który nie przysłoni orientalnych smaków. Czytaj więcej
Sushi z pieczoną rybą – jak piec jaką rybę
Sushi z pieczoną rybą – jak piec jaką rybę12 lat temu
Dobra ryba to podstawa dobrego sushi. Aby smak japońskiej potrawy zniewolił waszych gości, musicie zadbać o jakość składników. A świeża ryba to klucz do kuchennego sukcesu. Jak wybrać odpowiednią rybę? Mrożoną czy świeżą? No i jak przygotować mięso, aby zasmakowało najbardziej wybrednym gustom? Oto krótki przewodnik dla fanów rybiego mięsa. Czytaj więcej
Wariacje na temat sushi
Wariacje na temat sushi12 lat temu
Nie każdemu smakuje "tradycyjne" sushi. To, jaką wersję sushi spotkamy w danym kraju, niejednokrotnie zależy od... samego mistrza kuchni. Czytaj więcej
Nie tylko ryba, czyli sushi dla jaroszy
Nie tylko ryba, czyli sushi dla jaroszy12 lat temu
Czy sushi zawsze musi oznaczać surową rybę? Okazuje się, że nie. Decydując się na japoński przysmak możemy również skosztować innych dodatków do sushi. Czytaj więcej
Sztuka zwijania sushi – jak zrobić dobre sushi?
Sztuka zwijania sushi – jak zrobić dobre sushi?12 lat temu
Nie ma nic łatwiejszego niż połączenie ryżu i surowej ryby – tak większość z nas postrzega sushi. Okazuje się jednak, że przygotowanie japońskiego przysmaku wcale nie należy do najłatwiejszych. Postanowiliśmy przybliżyć Wam proces powstawania sushi. Czytaj więcej
Czy sushi to zawsze surowa ryba?
Czy sushi to zawsze surowa ryba?12 lat temu
Ryba i ryż. Tak zapewne większość z nas postrzega sushi. Nie zapominajmy jednak o dodatkach, które powodują, że smak japońskiej potrawy jest niezapomniany. Do czego tak naprawdę służy imbir, ile wasabi to za mało, a ile zbyt dużo, no i jak prawidłowo maczać sushi w sosie sojowym? Zapraszamy na krótką lekcję o dodatkach do sushi. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA