Dyplomowany dietetyk, specjalista ds. żywienia człowieka, pracuje dla Przystani Psychologicznej.

"Przedmiotem mojego szczególnego zainteresowania jest dieta dostosowana do potrzeb osób długotrwale obciążonych stresem, cierpiących na różnorodne zaburzenia żywieniowe oraz żywienie dzieci z ADHD i trudnościami, komponuje również diety odchudzające.

Porady dietetyczne są świetnym uzupełnieniem kontynuowanej terapii a modyfikacja diety jest skuteczniejsza gdy wzmacnia ją spotkanie z psychoterapeutą. W Przystani Psychologicznej można skorzystać z obydwu możliwości."  

Pracuje dla Przystani Psychologicznej, Plac Konstytucji 6/47,  00-550 Warszawa, (22) 300 9 400, 505 36 5555.

 

Rukola – dietetyczny dodatek do pizzy?
Rukola – dietetyczny dodatek do pizzy?8 lat temu
Zamawiając sałatkę coraz częściej trafiamy zielone listki rukoli. Czy to warzywo rodem z kuchni śródziemnomorskiej jest tak zdrowe i dietetyczne, jak wskazywałaby jego popularność? Co kryje w sobie rukola i do czego można ją dodawać? Czytaj więcej
Co warto wiedzieć o rukoli?
Co warto wiedzieć o rukoli?9 lat temu
Rukola czyli rokietta siewna Eruca sativa jest coraz bardziej powszechna w naszej polskiej diecie. I całe szczęście! Dlaczego? Sprawdź jej niezwykłe właściwości! Czytaj więcej
Jaki jest skład naszych ulubionych przekąsek?
Jaki jest skład naszych ulubionych przekąsek?9 lat temu
Pasta do smarowania chleba, zupka w proszku, serek topiony, kawa w puszce... pyszne! Ale teraz nadchodzi moment na obalenie mitów. Jakie substancje tkwią w naszych ulubionych snackach i szybkich przekąskach? Czytaj więcej
Co jeszcze kryje się za gotową żywnością?
Co jeszcze kryje się za gotową żywnością?9 lat temu
Przemysł spożywczy co chwila proponuje nam nowe produkty, niegdyś niedostępne egzotyczne specjały i wciąż rozwijane technologie. Pokaż mi co jesz a powiem Ci kim jesteś – to hasło nadal jest wyjątkowo prawdziwe. Czytaj więcej
Produkty gotowe do spożycia – czy cena przy kasie jest jedyną, jaką płacimy za wygodną żywność?
Produkty gotowe do spożycia – czy cena przy kasie jest jedyną, jaką płacimy za wygodną żywność?9 lat temu
Ostatnie 50 lat to okres nieustannego rozwoju przemysłu spożywczego. W krajach Europy wzrosła produkcja żywności dzięki wprowadzeniu nowych, wysokowydajnych odmian roślin i ras zwierząt hodowlanych. Czytaj więcej
Co to jest werbena cytrynowa?
Co to jest werbena cytrynowa?9 lat temu
Werbena cytrynowa to mało znana roślina lecznicza, aromatyczna i kosmetyczna. Poznaj wszystkie właściwości werbeny cytrynowej. Czytaj więcej
Co warto wiedzieć o rukoli?
Co warto wiedzieć o rukoli?9 lat temu
Liście rukoli mają dużo witamin i błonnika. Można je przyrządzać na wiele sposobów. Chcesz poznać wszystkie tajemnice rukoli? Przeczytaj artykuł! Czytaj więcej
Jak się je w wielkim mieście?
Jak się je w wielkim mieście?9 lat temu
W wielkim mieście najszybciej poznamy nowe produkty spożywcze, usługi związane ze zdrowiem i jedzeniem oraz z szeroko rozumianym dbaniem o siebie, jednak to tylko od nas zależy właściwy wybór stylu życia. Czytaj więcej
Jaka jeszcze żywność nam szkodzi?
Jaka jeszcze żywność nam szkodzi?9 lat temu
Wszyscy chcemy być zdrowi, szczupli, czuć się piękni, mieć więcej energii oraz doskonale dbać o naszych najbliższych. Niestety, mimo że wartości te obecne są w każdej reklamie żywności, nie można ich w prosty sposób kupić. Czytaj więcej
Jaka żywność nam szkodzi?
Jaka żywność nam szkodzi?9 lat temu
Zdrowie. Energia. Prawidłowa waga. Dobre samopoczucie. Zadowolenie. Gdyby cechy te można było kupić w pigułce, byłyby na wagę złota. Są z jednej strony bezcenne, a z drugiej - dostępne dla każdego. Czytaj więcej