Przygotowanie:
Zobacz przepis na szynkę nadziewaną ryżem!
-
Mięso umyj i ostrym nożem wytnij w nim dużą kieszeń.
-
Natrzyj w środku solą i pieprzem.
-
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kostkę.
-
W misce wymieszaj mięso mielone, cebulkę, jajko, ryż, sól i pieprz.
-
Na koniec dodaj osączone z oliwy pomidory.
-
Przygotowaną masę włóż do środka szynki.
-
Otwór zepnij lub zaszyj. Jeśli cały przygotowany farsz nie zmieści się do środka szynki, możesz z niego usmażyć mielone kotleciki.
-
Szynkę natrzyj z wierzchu solą i pieprzem.
-
Włóż do foliowego rękawa do pieczenia, polej oliwą z pomidorów i zepnij spinkami.
-
Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piecz około 90 minut.
Zobacz więcej przepisów na pyszne mięsa:
Schab w skorupce musztardowej - przepis
Polędwiczki w cieście - przepis
Mostek z jajkiem - przepis
Faszerowana pieczeń z indyka - przepis