Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić snickersa!
-
Wymieszaj w misce wszystkie składniki ciasta.
-
Następnie zagnieć i podziel na 3 równe części.
-
Przygotuj trzy foremki o wymiarach 22 na 27 cm i wyłóż papierem do pieczenia.
-
Przygotowanym wcześniej ciastem wylep dno foremek, nakłuj ciasto widelcem.
-
Dwie z foremek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
-
Przygotuj polewę: w rondelku rozpuść masło, cukier i miód.
-
Do masy wsyp posiekane orzechy i zagotuj.
-
Gorącą polewę orzechową wyłóż na ciasto w trzeciej foremce i wstaw do nagrzanego piekarnika.
-
Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
-
W czystej foremce ułóż na dnie papier do pieczenia.
-
Połóż na nim jeden z upieczonych na początku blatów ciasta, posmaruj połową masy krówkowej i przykryj drugim blatem.
-
Wyłóż pozostały krem i przykryj ciastem z polewą orzechową.
-
Całość lekko dociśnij i odstaw na godzinę do lodówki, by ciasto stężało.
Zobacz więcej przepisów na ciasta: