Ryby rozmroź na dolnej półce w lodówce, opłucz, osusz delikatnie papierowym ręcznikiem. Oregano oraz czosnek drobno posiekaj. Wymieszaj z sokiem z cytryny, 3 łyżkami oliwy, oraz szczyptą soli oraz świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowaną pastą posmaruj środki ryb.
Papryki umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i białe błonki, miąższ pokrój w paski. Cukinię pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Wymieszaj z 5 łyżkami oliwy, oderwanymi z gałązek igiełkami rozmarynu i listkami tymianku. Dopraw solą i pieprzem.
Warzywa wyłóż na blachę do pieczenia, na wierzchu połóż liny. Ryby polej pozostałą oliwą. Piecz 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Podawaj od razu.