Wiosenna sałatka brokułowa

Z kukurydzą i mozzarellą!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Wiosenna sałatka brokułowa
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • brokuł
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • opakowanie mozzarelli w małych kuleczkach
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 2-3 łyżki pestek dyni

Na sos:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z brokułów!

  1. Majonez wymieszaj z keczupem.
  2. Pestki dyni upraż na suchej patelni.
  3. Brokuł podziel na różyczki i krótko obgotuj w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.
  4. Osącz i wystudź.
  5. Pomidorki i mozzarellę przekrój na połówki.
  6. Kukurydzę osącz z zalewy.
  7. W misce wymieszaj brokuły, ser, pomidorki i kukurydzę.
  8. Całość polej sosem i posyp uprażonymi pestkami dyni.
  9. Odstaw na chwilę, aby składniki dobrze się połączyły.

Zobacz więcej przepisów na sałatki:

Sałatka balsamico - przepis
Sałatka z makaronem i pesto - przepis
Sałatka z kaszą - przepis video
Sałatka ziemniaczana - przepis video
Sałatka z makaronem i salami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)