Sałatka z boczniakami

Z kurczakiem, cebulą, ziemniakami i sałatą!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z boczniakami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 małych boczniaków
  • czerwona cebula
  • duży ziemniak ugotowany w mundurku
  • 15 dag piersi z kurczaka
  • garstka sałaty roszponki lub rukoli
  • 1/2 małej główki sałaty radicchio
  • małe winne jabłko
  • szczypta ostrej papryki
  • olej
  • kilka łyżeczek soku z cytryny
  • miód do smaku
  • sól
  • pieprz
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z boczniakami!

  1. Cebulę pokrój w piórka, delikatnie podsmaż na 2 łyżkach oleju.
  2. Ziemniaka obierz, pokrój w dużą kostkę.
  3. Oprósz ostrą papryką, solą i pieprzem.
  4. Zrumień na 3 łyżkach oleju.
  5. Mięso oprósz solą i pieprzem, pokrój na kawałki, obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju.
  6. Boczniaki oprósz solą i pieprzem.
  7. Usmaż na rumiano na kilku łyżkach oleju.
  8. Sałaty porwij, wymieszaj z podsmażonymi składnikami i pokrojonym jabłkiem.
  9. Polej sosem z 2 łyżek oleju, 3 łyżek wody, soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu.

Zobacz inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)