Kompot z moreli

Złociste, pachnące słońcem... Zachowaj ich smak na zimę! Przetestuj kompot z moreli!

Weronika Kwaśniak / 3 miesiące temu
DRUKUJ PRZEPIS
Kompot z moreli
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg moreli (dość twardych)
  • 60 dag cukru
  • 1 l wody
     
Kompot z suszu - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kompot z moreli - to pomysł na najpyszniejsze przetwory z tych owoców! Niezbędny dodatek do rodzinnego obiadu!

  1. Owoce umyj, zanurz najpierw we wrzącej, a następnie szybko w zimnej wodzie.

Ciasto drożdżowe z morelami - przepis

  1. Zdejmij z owoców skórkę, przekrój na połówki i usuń pestki.
  2. Z cukru i wody ugotuj syrop.
  3. Połówki moreli ułóż w półlitrowych słoikach i zalej gorącym syropem.

Knedle z morelami - przepis

  1. Słoje zamknij i pasteryzuj około 20 minut w temperaturze 100 stopni C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)