Zapiekana kalarepka

To bardzo niedoceniane, a tak smaczne warzywo!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekana kalarepka
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duża kalarepka
  • 2 pomidory
  • 2 kulki mozzarelli
  • bazylia
  • 10 dag szynki w kawałku
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz
Jak szybko usunąć skórkę z pomidora - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekaną kalarepkę!

  1. Kalarepkę obierz, pokrój w słupki i obgotuj we wrzątku.
  2. Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry.
  3. Dno formy do zapiekania posmaruj masłem.
  4. Do formy włóż najpierw obgotowaną kalarepkę, na to plastry pomidorów przełożone plastrami mozzarelli.
  5. Wszystko oprósz solą, pieprzem, papryką w proszku i bazylią.
  6. Na wierzch wyłóż pokrojoną w kostkę szynkę.
  7. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekaj około 15 minut.

Zobacz też przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)