Racuszki ryżowo-cytrynowe

Smaczna przekąska!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Racuszki ryżowo-cytrynowe
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 szklanka płatków ryżowych (100g)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • skórka starta z 1 cytryny
  • olej do smażenia
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na racuchy ryżowe!

  1. Zagotuj mleko.
  2. Na wrzące mleko wsyp płatki ryżowe i gotuj (ciągle mieszając) przez ok. 3-5 minut, aż masa zgęstnieje.
  3. Odstaw pod przykryciem.
  4. Jajka ubij na puch z cukrem i cukrem wanilinowym.
  5. Dodaj do masy ryżowej. Wymieszaj.
  6. Dodaj proszek do pieczenia i skórkę z cytryny, dokładnie wymieszaj.
  7. Smaż z obu stron na zloty kolor.

Zobacz inne przepisy na racuchy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)