Przekąska z fasolki szparagowej

Można przygotować z żółtej lub zielonej fasolki.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przekąska z fasolki szparagowej
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag fasolki szparagowej
  • łyżka oleju
  • 10 dag wędzonego boczku w plastrach
  • jajko ugotowane na twardo
  • sól
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na fasolkę szparagową!

  1. Fasolkę umyj, oczyść.
  2. Wrzuć na lekko osolony wrzątek.
  3. Gotuj na półmiękko.
  4. W tym czasie plastry boczku pokrój w paski.
  5. Zrumień je na patelni z olejem, tak aby były chrupiące i wytopił się z nich prawie cały tłuszcz.
  6. Jajko obierz, posiekaj.
  7. Fasolkę wyjmij na talerz.
  8. Polej tłuszczem z patelni, posyp chrupiącym boczkiem i pokrojonym jajkiem.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)