Pomidory z fetą

Z oliwkami i zielonym ogórkiem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pomidory z fetą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 równej wielkości pomidorów
  • 20 dag sera typu feta
  • mały ogórek
  • 12 zielonych oliwek
  • bazylia
Grillowa sałatka z serem feta - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pomidory z fetą!

  1. Z pomidorów zetnij delikatnie wierzchy i wydrąż w środku.
  2. Ogórek przetnij w poprzek, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę.
  3. Oliwki pokrój na plasterki.
  4. Ogórek i oliwki wymieszaj z pokrojoną w kostkę fetą.
  5. Powstałym farszem nadziej pomidory.
  6. Przykryj pomidorowymi przykrywkami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  7. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 15 minut.
  8. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)