Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
Na sałatkę:
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 czerwonej papryki
- jajko ugotowane na twardo
- 4 łyżeczki majonezu
- sól
- pieprz
- oregano
Przygotowanie:
Zobacz przepis na jacket potatoes!
- Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj we wrzątku.
- Sprawdź patykiem do szaszłyków, czy ziemniaki są miękkie.
- Przygotuj sałatkę: paprykę, ogórka i jajko pokrój w kostkę i wymieszaj z kukurydzą i majonezem.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Ugotowane ziemniaki wyjmij z wody, połóż na talerzu i natnij, nie do końca, na krzyż (na ćwiartki).
- Posyp solą, świeżo mielonym pieprzem i oregano.
- Na środku każdego ziemniaka połóż łyżkę sałatki.
- Przed podaniem ozdób ziołami.