Pasta do chleba - przepis na pastę

Świetne na śniadanie do świeżego pieczywa. Lekkie, smaczne, pożywne - takie są pasty do chleba według naszego przepisu! Sprawdź!
Weronika Kwaśniak / 25.06.2014 14:15

Ta pasta to witaminowa bomba - dużo energii na każdy poranek. Sycąca, dobra w smaku i zdrowa!


Wypróbuj też więcej past:


Przygotowanie pasty: 15 min
Porcja: ok. 260 kcal

Przepis na 4 porcje pasty do chleba:

  • 5 jajek
  • 25 dag białego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 małych korniszonów
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1/2 malutkiej cebulki czerwonej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany 18 proc. tł.
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy Dijon
  • sól
  • biały i czarny pieprz
  • ew. ostra mielona papryka

Przepis na pastę do chleba:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj.
  2. Wymieszaj z połową pokrojonej w kostkę papryki, szczypiorkiem, majonezem i musztardą.
  3. Dopraw solą oraz białym pieprzem.
  4. Ser utrzyj ze śmietaną i wymieszaj z pozostałą pokrojoną papryką, posiekaną cebulką, pokrojonymi w plasterki korniszonami, koperkiem i pokrojonymi rzodkiewkami.
  5. Dopraw solą, czarnym pieprzem i ewentualnie ostrą mieloną papryką.
  6. Pastę podawaj do pieczywa.
Przepis z "Pani domu"

Redakcja poleca

REKLAMA