Ta pasta to witaminowa bomba - dużo energii na każdy poranek. Sycąca, dobra w smaku i zdrowa!
Wypróbuj też więcej past:
Przygotowanie pasty: 15 min
Porcja: ok. 260 kcal
Przepis na 4 porcje pasty do chleba:
- 5 jajek
- 25 dag białego sera
- 1/2 czerwonej papryki
- 6 małych korniszonów
- 1/2 pęczka rzodkiewki
- 1/2 malutkiej cebulki czerwonej
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki śmietany 18 proc. tł.
- łyżka majonezu
- łyżeczka musztardy Dijon
- sól
- biały i czarny pieprz
- ew. ostra mielona papryka
Przepis na pastę do chleba:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj.
- Wymieszaj z połową pokrojonej w kostkę papryki, szczypiorkiem, majonezem i musztardą.
- Dopraw solą oraz białym pieprzem.
- Ser utrzyj ze śmietaną i wymieszaj z pozostałą pokrojoną papryką, posiekaną cebulką, pokrojonymi w plasterki korniszonami, koperkiem i pokrojonymi rzodkiewkami.
- Dopraw solą, czarnym pieprzem i ewentualnie ostrą mieloną papryką.
- Pastę podawaj do pieczywa.