Omlet z warzywami

Pyszne śniadanie, podwieczorek lub kolacja!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Omlet z warzywami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • łyżka mleka
  • 1/2 małego pomidora
  • 1/4 czerwonej papryki
  • łyżka posiekanego, grubego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • olej
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na omlet z warzywami!

  1. Pomidora i paprykę pokrój w grubą kostkę.
  2. Jajka roztrzep z łyżką mleka, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszaj.
  3. Dodaj warzywa, dokładnie wmieszaj.
  4. Na małej patelni rozgrzej olej, na gorący tłuszcz wylej mieszankę jajek i warzyw.
  5. Smaż pod przykryciem przez kilka minut aż do momentu, kiedy jajka będą ścięte.

Zobacz więcej pomysłów na śniadania:

Cebularze - przepis
Babeczki z płatków kukurydzianych - przepis
Pomysły na wiosenne śniadanie - 18 przepisów
Domowe drożdżówki - przepis
Jak zrobić jajeczną pastę do kanapek?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)