Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 jajka
- cebula
- 2 pomidory
- kilka pieczarek
- kilka plastrów salami
- czerwona papryka
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- papryka słodka w proszku
Przygotowanie:
Zobacz przepis na omlet węgierski! To danie kusi dużą ilością dodatków i wyrazistym smakiem. Możesz je serwować z pastą ajvar, co nada całości jeszcze bardziej oryginalnego posmaku!
- Paprykę, pomidory, pieczarki i cebulę pokrój.
- Warzywa podduś na kilku łyżkach wody z małym dodatkiem oleju.
- Wszystko dopraw - solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
- Salami pokrój.
- Dodaj do podduszonych warzyw, wymieszaj.
- Jajka z odrobiną soli ubij mikserem na puszystą masę.
- Masę jajeczną wylej na wymieszane na patelni składniki.
- Smaż pod przykryciem 6-8 minut, aż jajka będą ścięte.