Hummus z papryki

Pyszna pasta do chleba: hummus z papryki!

Weronika Kwaśniak / miesiąc temu
DRUKUJ PRZEPIS
Hummus z papryki
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanej na miękko ciecierzycy
  • 2-3 papryki czerwone
  • 3 łyżki sezamu
  • łyżka oliwy
  • ząbek czosnku
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • woda
  • sól
  • papryka słodka
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na hummus z papryki! Przygotowanie nie jest trudne, a smak z pewnością cię zaskoczy!

  1. Paprykę umyj i piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30 minut w 200 C.

Hummus z dyni - przepis

  1. Po ostygnięciu obierz paprykę ze skórki, usuń nasionka i pokrój warzywo na kawałki.
  2. Sezam upraż na suchej patelni i zblenduj z oliwą, aż stworzysz pastę o zwartej konsystencji.

Hummus z bobu - przepis

  1. Pastę sezamową, pokrojoną paprykę i wszystkie pozostałe składniki zmiksuj razem na hummus. Ilość wody dozuj stopniowo, aby konsystencja nie stała się zbyt rzadka.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)