Babeczki z oliwkami i fetą

Pyszna przekąska, idealna nie tylko jako przystawka - to również świetny pomysł na kolację lub śniadanie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z oliwkami i fetą
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12,5 dag rozpuszczonego masła
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 20 dag twardej fety w kostce
  • 10 czarnych oliwek
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • 40 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • suszony rozmaryn
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na muffiny na słono z fetą!

  1. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem, rozmarynem oraz gałką muszkatołową. 
  2. Jajka dobrze ubij mikserem, dodając mleko i masło.
  3. Połącz składniki mokre z suchymi, dodając oliwki i pokrojoną w drobną kostkę fetę.
  4. Foremki do muffinek natłuść i wysyp mąką.
  5. Nałóż porcje ciasta, wciśnij połówkę pomidora.
  6. Piecz około 35 minut w temp. 200°C.
  7. Podawaj na ciepło.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
nati/9 miesięcy temu
ile wychodzi babeczek?