Ziemniaki faszerowane - przepis, składniki i przygotowanie

Ziemniaki w mundurkach z pysznym nadzieniem.
Weronika Kwaśniak / 24.02.2014 12:59
DRUKUJ PRZEPIS
Ziemniaki faszerowane - przepis, składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 dużych ziemniaków
  • 30 dag pieczarek lub grzybów leśnych
  • duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • kolendra
Przygotowanie:
1. Ziemniaczki umyj i obgotuj 10 minut w mundurkach.
2. Grzyby oczyść, opłucz i osusz.
3. Cebulkę pokrój w kostkę.
4. Grzyby drobno posiekaj.
5. Razem z cebulą podsmaż na rozgrzanym maśle.
6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
7. Z ziemniaków zetnij poprzeczny plaster na wysokości 1/3 i wydrąż środki, pozostawiając ok. 5 mm.
8. Nadziewaj farszem grzybowym i zapiekaj w temp. 180 st. ok. 20 minut.
9. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA