Tort mięsny z papryką - przepis składniki i przygotowanie

Smaczne danie obiadowe: oto tort mięsny z papryką!
Weronika Kwaśniak / 26.01.2017 05:58
DRUKUJ PRZEPIS
Tort mięsny z papryką - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 240 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1/2 kajzerki
  • 2 jajka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • po 1/2 kolorowych papryk (żółtej, zielonej, czerwonej)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tort mięsny z papryką! Mięso mielone komponuje się idealnie ze smakiem tych warzyw!

  1. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.
  2. Kajzerkę namocz w mleku.
  3. W misce wymieszaj mięso, cebulę, bułkę, czosnek, 2 surowe jajka, sól, pieprz i natkę pietruszki.

Tortilla z mięsem mielonym - przepis

  1. Wszystko razem wymieszaj i dokładnie wyrób masę.
  2. Okrągłą formę o średnicy 18 cm wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.

Przepis na zapiekane ziemniaki z mięsem mielonym

  1. Do formy włóż mięso. Na mięsie ułóż paski papryki.
  2. Formę z mięsem wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piecz około 30 minut.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA