Szaszłyki drobiowe

Najlepiej podawać je z ryżem lub kaszką kuskus!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Szaszłyki drobiowe
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • papryka mielona słodka i ostra
  • sól czosnkowa
  • łyżka miodu
  • po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
  • mała cukinia
  • olej
  • pieprz
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szaszłyki drobiowe!

  1. Mięso pokrój w paski o szerokości około 3 cm.
  2. Oprósz solą czosnkową, pieprzem i papryką.
  3. Wymieszaj z miodem i 2 łyżkami oleju.
  4. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
  5. Paprykę pokrój w paski, a cukinię w półtalarki.
  6. Paski mięsa nadziewaj na drewniane szpadki, przekładając je paskami papryki i kawałkami cukinii.
  7. Ułóż na blasze do pieczenia.
  8. Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni C i piecz około 20 min.

Zobacz inne przepisy na smaczne dania:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)