Polędwiczki z malinami

Idealna kompozycja smaków!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki z malinami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 polędwiczki
  • 3 łyżeczki tłuczonego czarnego pieprzu
  • 4 łyżki oleju
  • sól
Na sos:
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka startego imbiru
  • maliny
  • 1/4 szklanki wina czerwonego
  • pieprz
Ciasto francuskie z mięsem mielonym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na polędwiczki z malinami!

  1. Polędwiczki opłucz, natrzyj pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzej olej, zrumień mięso i podduś je.
  3. Przełóż na deskę, oprósz solą, przykryj folią aluminiową.
  4. W rondelku rozpuść masło, dodaj miód i imbir, chwilę przesmaż.
  5. Dodaj maliny, wlej wino.
  6. Duś kilka minut, uważając, aby maliny całkowicie się nie rozpadły. Dopraw.
  7. Polędwiczki pokrój w plastry, podawaj z sosem.

Zobacz inne pomysły na polędwiczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)