Chrupiąca tortilla z kurczakiem

Nie tylko dla fanów kuchni meksykańskiej!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Chrupiąca tortilla z kurczakiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 tortilli
  • 400 g piersi z kurczaka
  • papryka w proszku
  • kilka liści sałaty, np. lodowej
  • pół czerwonej papryki
  • pół żółtej papryki
  • awokado
  • cebula
  • zielony ogórek
  • olej

Na sos:
  • 1 szklanka majonezu
  • 2 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
Tajskie burrito - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Piersi kurczaka pokrój na podłużne kawałki.
2. Oprósz solą, pieprzem i papryką, obsmaż na oleju.
3. Majonez wymieszaj z miodem.
4. Pomidory pokrój w dużą kostkę.
5. Sałatę umyj i wysusz.
6. Ogórka obierz i pokrój na długie kawałki.
7. Paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka.
8. Tortille podgrzej (np. na suchej patelni lub w piekarniku).
9. Na każdej tortilli połóż liść sałaty i wyłóż na niego kawałki kurczaka i warzywa.
10. Całość polej sosem.
11. Zwiń ściśle, otaczając plackiem nadzienie.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)