Egzotyczna konfitura brzoskwiniowa - przepis

Dzem brzoskwiniow fot. Adobe Stock
Konfitura brzoskwiniowa będzie smaczniejsza, kiedy dla urozmaicenia pod koniec gotowania dodasz kieliszek koniaku, płatki migdałowe lub odrobinę melisy.
/ 03.07.2018 10:52
Dzem brzoskwiniow fot. Adobe Stock

Przygotowanie: 20 min

Składniki konfiturę z brzoskwiń:

  • 1 kg brzoskwiń (odważonych bez pestek)
  • 1 opakowanie DIAMANT Konfitur-Fix
  • 350 g cukru trzcinowego Dry Demerara DIAMANT Golden Sugar

Sposób wykonania kanfitury z brzoskwiń:


  1. Z umytych brzoskwiń usuń pestki, a owoce pokrój w cienkie paski lub w małą kostkę.
  2. Do dużego garnka włóż przygotowane owoce. Wsyp Konfitur-Fix i cukier trzcinowy DIAMANT. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
  3. Gotuj 3 minuty, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Gorącą konfiturą napełnij słoiki, zamknij je i odwróć do góry dnem.

Domowe przetwory - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA