Ciasto czekoladowe z winogronami - przepis składniki i przygotowanie

Rozpływa się w ustach! Pyszne ciasto czekoladowe z winogronami!
Weronika Kwaśniak / 04.10.2016 03:21
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto czekoladowe z winogronami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 18 dag masła
  • 10 dag mąki
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 7 dag cukru
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kiść winogron bezpestkowych
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto czekoladowe z winogronami!

  1. Czekoladę rozpuść.
  2. Żółtka oddziel od białek.
  3. Masło utrzyj z cukrem, dodając powoli po jednym żółtku.
  4. Białka ubij na sztywno.

Przepisy na ciasta czekoladowe - 27 najlepszych pomysłów

  1. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą.
  2. Do mąki dodaj czekoladę.
  3. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj.
  4. Formę wyłóż papierem do pieczenia.

Ciasto czekoladowe Brownie

  1. Ciasto przełóż do formy 20 na 20 cm i piecz przez 45 minut w 170 stopniach C.
  2. Wyjmij z formy i odwróć do góry dnem. Gdy wystygnie, znów odwróć.
  3. Jeśli wierzch jest wciąż nierówny, wyrównaj go nożem.
  4. Ciasto udekoruj umytymi i przekrojonymi winogronami. Możesz polać też polewą czekoladową.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA