Ciasteczka z orzechami

Poczuj smak dzieciństwa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczka z orzechami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • 2 żółtka
  • cukier wanilinowy
  • 10 dag zmielonych orzechów (dowolnych - włoskich lub laskowych)
  • orzechy laskowe lub włoskie do dekoracji
Waniliowe ciasteczka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić ciasteczka z orzechami!

  1. Z masła, cukru, mąki, 2 żółtek, cukru wanilinowego i 10 dag zmielonych orzechów zagnieć ciasto.
  2. Ulep ciastka.
  3. Każe ciasteczko ozdabiaj orzechami.
  4. Piecz w 200 stopniach, aż nabiorą złocistego koloru.

Zobacz też inne przepisy z orzechami laskowymi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)