Batoniki czekoladowe z płatkami

Przygotujesz je w kilka minut!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Batoniki czekoladowe z płatkami
serwis prasowy Lubella
Liczba porcji: 16
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 szklanki płatków żytnich
  • szklanka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki syropu kukurydzianego
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
Rogaliki z malinami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na batoniki z płatkami i czekoladą!

  1. W rondlu z grubym dnem rozpuść syrop kukurydziany, cukier oraz masło orzechowe.
  2. Gdy mieszanka się zagotuje, odstaw by lekko przestygła.
  3. Do przestudzonej mieszanki dodaj 3 szklanki płatków i dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż do płaskiej foremki wyłożonej folią spożywczą oraz posmarowanej olejem.
  5. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej batonik.
  6. Całość posyp płatkami.
  7. Odstaw (najlepiej do lodówki), aż całość zastygnie i pokrój na 16 batoników.
Materiały prasowe, Lubella

Zobacz też przepisy na ciasta z czereśniami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)