Babeczki z masą sernikową - przepis składniki i przygotowanie

Lubisz sernik? Jeśli tak, na pewno pokochasz też nasze babeczki z masą sernikową!
Weronika Kwaśniak / 27.01.2017 05:52
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z masą sernikową - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 220 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 18 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 5 dag cukru pudru
  • żółtko
  • 2 łyżki cukru

Na masę serowa:

  • 40 dag sera
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z masą sernikową! To pomysł nie tylko dla fanów tradycyjnego sernika. Wierzch babeczek możesz dodatkowo polać czekoladą.

  1. Z mąki, cukru pudru, masła i żółtka zagnieć ciasto.
  2. Zawiń w folię, odłóż do lodówki na 40 minut.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkuj na podsypanym mąką stole i wylep nim foremki do babeczek.

Muffinki z dżemem - przepis

  1. Nakłuj je patyczkiem.
  2. Resztki ciasta wymieszaj z cukrem i pokrusz na kruszonkę.
  3. Przygotuj masę serową: jajka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym.
  4. Dodaj ser i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.

Jak zrobić muffinki czekoladowe?

  1. Do foremek z ciastem włóż masę.
  2. Z wierzchu posyp przygotowaną kruszonką.
  3. Babeczki piecz przez 30 minut w 180 stopni C.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA