Każdą galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku. Przelej do płaskich naczynek. Odstaw do stężenia.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka ubij z cukrem. Dodaj połowę ubitej piany z białek i połowę mąki. Delikatnie wymieszaj. Dodaj resztę piany i mąki. Znów wymieszaj. Przełóż na blaszkę o wymiarach 25 cm na 25 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 15 min (180 st.). Ostudź i przekrój na 3 blaty.
Kremówkę ubij z usztywniaczem, dodaj rozpuszczoną, ostudzoną czekoladę.Galaretki pokrój w paski. Formę keksową wyłóż pergaminem. Włóż blat, posmaruj śmietaną, nałóż paski galaretki i posmaruj śmietaną. Przykryj drugim blatem. Powtórz czynności, przykryj trzecim blatem. Deser lekko obciąż, chłodź 3 godziny.