Grillowana tortilla wegetariańska

Z dodatkiem sosu czosnkowego.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowana tortilla wegetariańska
serwis prasowy Delecta
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 opakowanie placków do tortilli (4 sztuki)
  • przyprawa do mięs
  • 2 cukinie
  • 2 łyżki oleju
Sos czosnkowy:
  • 1/2 opakowania jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól
  • szczypta koperku
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na tortillę wegetariańską!

  1. Cukinię pokrój w grubsze plastry, przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę do mięs.
  2. Dobrze wymieszaj.
  3. Nakładaj farsz bezpośrednio na rozgrzany grill.
  4. Grilluj z każdej strony po kilka minut, do uzyskania ciemniejszych pasków.
  5. Tortille posmaruj sosem czosnkowym, ułóż grillowaną cukinię.
  6. Zwiń w rulon lub kieszonkę i grilluj z obu stron, aż tortille staną się lekko chrupiące i ciepłe.
Materiały prasowe, Delecta

Sprawdź inne przepisy na tortillę:

Sprawdź też inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)