Potrawy na Wielkanoc - typy redakcji
Zobacz, czym zajadają się w czasie Wielkanocy redaktorki Polki.pl!

- Polki.pl
Kulinarna tradycja polska pozwala nam zaszaleć w święta Wielkanocy i rozkoszować się wspaniałymi potrawami - żurkiem, jajkiem z farszem lub w majonezie, soczystymi pieczeniami i oczywiście babą wielkanocną oraz mazurkami... Wszystkie kochamy te pyszne potrawy! Zobacz, które z nich pojawią się na naszych wielkanocnych stołach!
1 z 5

Iza Bielecka-Gnaś, redaktor naczelna
Uwielbiam żurek! Mogę go jeść cały rok, więc tym bardziej nie zapominam o nim w Wielkanoc. Ale obowiązkowo musi być w nim dużo jajka. Jedna ćwiartka to za mało!
Sprawdź przepis na pyszny, wielkanocny żurek!
2 z 5

Martyna Wojciechowska, redaktor działu Moda
Wielkanoc kojarzy mi się przede wszystkim z mazurkami. Nie może ich zabraknąć na wspólnym stole wielkanocnym. Najbardziej lubię te pieczone zgodnie z przepisem mojej babci!
Zobacz przepisy na ciasta wielkanocne!
3 z 5

Aśka Mroczkowska, redaktor działu moda
Wielkanoc to przede wszystkim jajka, moje ulubione to te podawane z majonezem i startą na tarce rzodkiewką oraz pokrojonym szczypiorkiem. Do tego świeży chlebek i jestem w wielkanocnym niebie :)
Zobacz przepisy na dania z jajek!
4 z 5

Agata Bernaciak, redaktor działu Dieta&Fitness
W związku z tym, że jestem chyba największą fanką zup na świecie, oczywiście na Wielkanoc wybieram biały barszcz z jajkiem i kiełbaską. Podczas świąt w mojej rodzinie przywiązuje się szczególną uwagę tradycji, więc tego wielkanocnego dania po prostu nie mogłoby zabraknąć. Mniam!
Zobacz przepis na barszcz biały!
5 z 5

Karolina Wysocka, redaktor działu Dom
Mimo że na co dzień nie jadam zbyt często mięsa, w Wielkanoc nie przepuszczę pieczeni mojej mamy. Soczysta, idealnie upieczona - mam wrażenie, że z roku na rok jest coraz lepsza!