Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • Opakowanie Szpinaku Fit&Easy
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 kłącza selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 160 g zielonej soczewicy
  • 100 ml śmietany 36%
  • Opcjonalnie kilka kawałków boczku
  • Sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
  • Oliwa z oliwek
Reklama
Przygotowanie:
  1. Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, marchew i selera.
  2. Na ostatnią minutę dodaj pokrojony w płatki czosnek.
  3. Zalej całość wywarem i dodaj soczewicę.
  4. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
  5. Po tym czasie dodaj szpinak, dopraw solą, gałką muszkatołową.
  6. Zupę możesz zmiksować lub podać bez blendowania.
  7. Serwuj z plastrami grillowanego boczku
Reklama
Reklama
Reklama