Zupa krem z kalarepki - przepis
Wypróbuj przepis na pyszną zupę krem z kalarepki. Przygotuj ją dla całej rodziny. Zakochacie się w niej bez pamięci!

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 04.06.2013, 08:49
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 kalarepki
- olej
- cebula
- 2 małe pory
- bulion warzywny
- cukier
- sól
- biały pieprz
- groszek ptysiowy
Reklama
Przygotowanie:
- W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju, zeszklij posiekaną cebulę i białe części małych porów. dodaj do nich 4 obrane i pokrojone kalarepy, wlej 1,75 litra bulionu warzywnego, wsyp poł łyżki cukru i gotuj ok. 25 minut.
- Zupę zmiksuj na krem z kalarepki ręcznym blenderem, dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
- Zupę krem z kalarepki podawaj z groszkiem ptysiowym.
Reklama
Reklama
Reklama