Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag wołowiny zadniej
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • 2 pomidory
  • czerwona papryka
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę gulaszową!

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  2. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
  3. Smaż, aż będzie rumiane. Następnie oprósz papryką i zasmaż.
  4. Podlej wodą lub bulionem. Gotuj na wolnym ogniu.
  5. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  6. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  7. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.
  8. Pomidory zaparz we wrzątku i zdejmij z nich skórkę.
  9. Pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
  10. Duś około 15 minut.
  11. Dopraw solą i pieprzem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na zupy:

Zupa pomidorowa z ryżem - przepis
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Zupa grzybowa - przepis Magdy Gessler

Reklama
Reklama
Reklama