Sycąca zupa serowa

- Irena Piotrak
Opublikowano: 18.02.2011, 14:54
Reklama
Składniki:
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 10 dag szynki
- 1 l bulionu warzywnego
- 1/4 l mleka
- po 15 dag sera topionego i żółtego
- 4 grzanki
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Cebulę pokrój w krążki, szynkę w paski, czosnek posiekaj. W garnku rozpuść masło, przesmaż na nim składniki.
2. Zalej gorącym bulionem i mlekiem, gotuj ok. 10 min. Dodaj ser topiony i przyprawy, gotuj 5 min.
Reklama
3. Zupę rozlej do talerzy, do każdej wrzuć grzankę, posyp startym serem.
Reklama
Reklama
Reklama