Zupa serowa z bobem - przepis, składniki i przygotowanie

Pyszny szaszłyk z polędwiczki sprawi, że danie będzie bardziej sycące.
Weronika Kwaśniak / 06.08.2014 09:00

Składniki na 4 porcje zupy:

  • 25 dag bobu
  • 15 dag pokruszonego sera rokpol
  • posiekana cebula
  • 4 pokrojone w paseczki suszone pomidory

Dodatkowo:


  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 czubate łyżki masła
  • 3 łyżki kremówki
  • łyżeczka oregano
  • szczypta suszonej bazylii
  • gałka muszkatołowa

Szaszłyki:


  • polędwiczka wieprzowa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przepis na zupę serową z bobem - krok pierwszy:

  1. Bób gotuj 10 minut, osącz i obierz.
  2. W garnku na maśle podduś cebulę, wsyp mąkę, przesmaż.
  3. Mieszając dolej bulion, zagotuj. Wsyp ser, podgrzewaj mieszając, aż się rozpuści.

[CMS_PAGE_BREAK

  1. Dodaj bób.
  2. Zupę dopraw oregano, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)