Zupa krem z kalarepki - przepis

Wypróbuj przepis na pyszną zupę krem z kalarepki. Przygotuj ją dla całej rodziny. Zakochacie się w niej bez pamięci!
/ 04.06.2013 08:49
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa krem z kalarepki - przepis fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 35 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kalarepki
  • olej
  • cebula
  • 2 małe pory
  • bulion warzywny
  • cukier
  • sól
  • biały pieprz
  • groszek ptysiowy
Przygotowanie:
  1. W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju, zeszklij posiekaną cebulę i białe części małych porów. dodaj do nich 4 obrane i pokrojone kalarepy, wlej 1,75 litra bulionu warzywnego, wsyp poł łyżki cukru i gotuj ok. 25 minut.
  2. Zupę zmiksuj na krem z kalarepki ręcznym blenderem, dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
  3. Zupę krem z kalarepki podawaj z groszkiem ptysiowym.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA