Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 50 dag wołowiny zadniej
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 cebule
- 4 ziemniaki
- 2 pomidory
- czerwona papryka
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę gulaszową!
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
- Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
- Smaż, aż będzie rumiane. Następnie oprósz papryką i zasmaż.
- Podlej wodą lub bulionem. Gotuj na wolnym ogniu.
- Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
- Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
- Gdy mięso będzie miękkie, dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.
- Pomidory zaparz we wrzątku i zdejmij z nich skórkę.
- Pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
- Duś około 15 minut.
- Dopraw solą i pieprzem.