Miętowa zupa ziemniaczana

Smaczna, sycąca, tania i prosta do przygotowania - czego chcieć więcej?
/ 05.04.2008 18:33
DRUKUJ PRZEPIS
Miętowa zupa ziemniaczana fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

5 ziemniaków,
3 ząbki czosnku,
5 szklanki bulionu z kostki,
pół szklanki śmietany 18%,
1 łyżka masła,
pół łyżki mąki pszennej,
1 łyżeczka suszonej mięty,
sól.

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Zalać wrzącym bulionem i gotować 20 minut. Obrany czosnek posiekać. Dodać do zupy. Rozetrzeć masło z mąką. Wymieszać z zupą. Zagotować. Wlać śmietanę. Dodać miętę i sól.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA