Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag boczniaków
  • 2 marchewki
  • duża pietruszka
  • por
  • cebula
  • długa, słodka, czerwona papryka
  • 6 łyżek oleju
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
  • szczypta mielonego imbiru
  • łyżka majeranku
  • słodka i ostra mielona papryka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • mielony pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na flaczki z boczniaków!

  1. Wszystkie warzywa oczyść.
  2. Paprykę pokrój w plasterki, a marchewkę, pietruszkę, pora i cebulę na zapałkę.
  3. Boczniaki pokrój w paseczki.
  4. W dużym garnku rozgrzej olej, przesmaż wszystkie pokrojone składniki.
  5. Zalej bulionem warzywnym, dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut, aż warzywa i grzyby zmiękną.
  6. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Reklama

Zobacz inne przepisy z boczniakami:

Jajecznica z boczniakami - przepis
Boczniak panierowany - przepis
Sałatka z boczniakami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama