Reklama
Ilość kalorii: 180
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 2 duże pomidory
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • mały słoiczek filecików anchois
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Fasolkę opłucz, oczyść, ugotuj na półmiękko w lekko posłodzonej i posolonej wodzie. Odcedź, osącz, wystudź, wyłóż na duży, płaski talerz.
  2. Pomidory umyj, pokrój w cząstki lub w dużą kostkę, wytnij stwarniałe kawałki. Wyłóż na fasolkę.
  3. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki, a potem na połowę. Wyłóż na sałatkę.
  4. Sałatkę z jajkiem obłóż filecikami anchois, posyp odsączonymi oliwkami. Oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skrop olejem z anchois.
Reklama
Reklama
Reklama