Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 45 dag fasolki szparagowej zielonej i żółtej
- 4 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- garść kiełków fasoli
- kolendra lub natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na wegetariańską sałatkę z fasolki szparagowej!
- Fasolkę przebierz, odetnij końcówki i obgotuj we wrzątku. Ostudź.
- Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
- Czosnek obierz i drobniutko posiekaj razem z kolendrą.
- Wymieszaj z oliwą i pomidorami.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Wszystkie składniki wymieszaj i posyp kiełkami fasoli.
Więcej fasolki? Polecamy:
Jak gotować fasolkę szparagową?
Dania z fasolki szparagowej - 18 przepisów
Naleśniki z fasolką szparagową - przepis
Tarta z fasolką szparagową - przepis