Składniki:
- 3-4 duże garści zmieszanych zielonych sałat
- pęczek młodych zielonych szparagów, krótko obgotowanych i osuszonych
- 400-500 g krewetek tygrysich
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 8 ząbków czosnku
- sól morska
- grubo zmielony czarny pieprz
- sok z 1 cytryny
- posiekane świeże zioła
Przygotowanie:
W czerwcowym numerze "Urody Życia" znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - przepis na sałatkę z krewetkami i szparagami!
- Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki.
- Czosnek obierz i posiekaj.
- Na patelni o grubym dnie podgrzej olej, dodaj czosnek i opłukane, osuszone krewetki.
- Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, mieszając, aż staną się różowe i lekko złociste.
- Dodaj sól, pieprz oraz sok z cytryny, wymieszaj.
- Na talerzach ułóż sałatę i szparagi.
- Na nich umieść ciepłe krewetki i całość polej sosem z krewetek.
- Dodaj świeże zioła.
Magazyn możecie również nabyć z dodatkami: książką z filmem na DVD "Pani z przedszkola" - przezabawną polską komedią z Krystyną Jandą oraz do wyboru kolejna część z serii kryminałów - "Bezcenny" cz.1 Zygmunta Miłoszewskiego.