Surówka z czerwonej kapusty - przepis składniki i przygotowanie

Idealny dodatek do obiadu!
Weronika Kwaśniak / 10.02.2016 06:28
DRUKUJ PRZEPIS
Surówka z czerwonej kapusty - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kg kapusty czerwonej
  • 20 dag jabłka
  • 5 dag pora
  • 30 ml soku z cytryny
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • garść rodzynek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na surówkę z czerwonej kapusty!

  1. Kapustę drobno poszatkuj i wrzuć na wrzącą osoloną wodę na minutę, odcedź.
  2. Przełóż do miski.
  3. Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Pora posiekaj.
  5. Rodzynki przelej wrzątkiem.
  6. Wszystkie składniki wrzuć razem do jednego naczynia i wymieszaj.
  7. Sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz wymieszaj razem i dodaj do surówki.
  8. Wszystkie składniki jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Zobacz więcej przepisów na surówki:

Surówka z selera z grzybami
Surówka z marchewki
Surówka z marchewki - przepis video

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA