Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1/2 kg kapusty czerwonej
- 20 dag jabłka
- 5 dag pora
- 30 ml soku z cytryny
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- garść rodzynek
Przygotowanie:
Zobacz przepis na surówkę z czerwonej kapusty!
- Kapustę drobno poszatkuj i wrzuć na wrzącą osoloną wodę na minutę, odcedź.
- Przełóż do miski.
- Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Pora posiekaj.
- Rodzynki przelej wrzątkiem.
- Wszystkie składniki wrzuć razem do jednego naczynia i wymieszaj.
- Sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz wymieszaj razem i dodaj do surówki.
- Wszystkie składniki jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Zobacz więcej przepisów na surówki:
Surówka z selera z grzybami
Surówka z marchewki
Surówka z marchewki - przepis video