Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 15 sztuk dużych muszli makaronowych
- filet wędzonego pstrąga
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 papryki czerwonej
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z pstrąga w makaronie!
- Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie (zbyt długie gotowanie spowoduje, że muszelki będą się rozpadać).
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce.
- Paprykę pokrój w drobną kostkę.
- Do miski włóż jajka, paprykę, rozdrobniony filet pstrąga, posiekaną natkę pietruszki, odsączoną z zalewy kukurydzę.
- Dodaj majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj.
- Po porcji sałatki nakładaj do ugotowanych, odsączonych i ostudzonych muszli makaronowych.
- Przełóż na półmisek.