Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- mały koszyczek boczniaków (ok. 25-30 g)
- garść sałaty
- 8 suszonych pomidorów
- 2 łyżki marynowanych cebulek
- szklanka gotowanej cieciorki
Na sos:
- łyżeczka musztardy dijon
- sok z 1/2 cytryny
- łyżeczka miodu
- łyżka oliwy
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z boczniakami!
- W miseczce wymieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód.
- Sałatę umyj, osusz i ułóż na talerzach.
- Suszone pomidory pokrój w paski.
- Boczniaki umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Gdy lekko zbrązowieją, zdejmij z patelni i oprósz solą.
- Na talerzu ułóż sałatę. Na niej rozłóż pozostałe składniki.
- Całość polej sosem miodowo-musztardowym, przygotowanym z podanych składników.
Zobacz więcej przepisów na sałatki:
Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów