Powidła śliwkowo-jabłkowe - sprawdź wyśmienity przepis
Powidła śliwkowo-jabłkowe to doskonały dodatek do kanapek, ciast i naleśników. Zrób najlepsze na świecie, z naszym przepisem!
- Asia
Opublikowano: 09.06.2008, 15:57
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 kg wydrylowanych śliwek,
- 1,5 kg jabłek,
- 1 kg cukru.
Reklama
Przygotowanie:
- Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Wymieszać ze śliwkami. Podgrzewać sześć godzin na małym ogniu. Co jakiś czas zamieszać.
- Następnego dnia również ogrzewać na małym ogniu przez sześć godzin. Następnie wsypać cukier. Dokładnie wymieszać. Podgrzewać dwie godziny. Często mieszać. Uważać, żeby nie przypalić.
- Rozlać do słoików.
Reklama
Reklama
Reklama