Marmolada wiśniowo-jabłkowa - smaż w rondlu, do uzyskania musu
Marmoladę wiśniowo-jabłkową zrób z dodatkiem cukru. Jest niezawodnym dodatkiem do kanapek, jak i naleśników.
Opublikowano: 10.10.2019, 16:05
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 5
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
1 kg jabłek,
1 kg wiśni,
60 dag cukru.
Reklama
Przygotowanie:
- Wiśnie dokładnie wydryluj. Zasyp je cukrem. Ugnieć za pomocą widelca lub tłuczka.
- Poczekaj, aż owoce puszczą sok. Jabłka umyj, pokrój i obierz ze skórki. Wymieszaj z wiśniami.
- Podgrzej tak, aby wszystkie owoce zmiękły i utworzyły sos.
- Co jakiś czas pomieszaj, aby nie przywarły do dna garnka.
- Smaż, aż marmolada będzie miała odpowiednią gęstość i teksturę.
Reklama
Zobacz też inne desery z jabłkami:
Sprawdzone przepisy na jabłecznik
Pomysły na pyszne jabłka w cieście
Reklama
Reklama
Reklama