Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 5
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

1 kg jabłek,
1 kg wiśni,
60 dag cukru.

Reklama
Przygotowanie:
  1. Wiśnie dokładnie wydryluj. Zasyp je cukrem. Ugnieć za pomocą widelca lub tłuczka.
  2. Poczekaj, aż owoce puszczą sok. Jabłka umyj, pokrój i obierz ze skórki. Wymieszaj z wiśniami.
  3. Podgrzej tak, aby wszystkie owoce zmiękły i utworzyły sos.
  4. Co jakiś czas pomieszaj, aby nie przywarły do dna garnka.
  5. Smaż, aż marmolada będzie miała odpowiednią gęstość i teksturę.
Reklama

Zobacz też inne desery z jabłkami:
Sprawdzone przepisy na jabłecznik
Pomysły na pyszne jabłka w cieście

Reklama
Reklama
Reklama